Aina ei osaa katsoa lähelle selvästi

Jokin aika sitten liitin blogitekstiin tämän kuvan:  tuo perän kääntäminen oli irtojuosutuksessa meille

WP_20141221_001 ajoittainen ongelma. Eetu jäi jumiin nurkkiin, enkä oikein tahtonut liian suurella paineellakaan sitä mennä sieltä ajamaan. Toisaalta olin säkittänyt sitä niin paljon, että pakovietiltään se ei enää reagoinut pehmeään ajamiseen. Se oli lukossa. Ja minä aika kädetön, kun en tahtonut käyttää kovaa negatiivista painetta.

Tänään Suvin (Tmi Pure Heart) oli tarkoitus ratsuttaa Eetua, alkaa hioa sen laukkaa, mutta pelto ja sille auratut tiet olivat surkeassa kunnossa. Olin myös kertonut kuvan tilanteesta Suville. Palasimme huonoilta pohjilta tallille, ja Suvi kokeili työstää Eetua maastakäsin.

Ensimmäisellä kerralla vaadittiin aika paljon painetta saada Eetu nurkasta. Sitten sen sieltä pois ottamaa askelta-paria kehuttiin paljon ja ILOLLA ❤ Eetun piti vaan tajuta, että se tahdotaan sieltä nurkasta pois – eteenpäin. Se oli lukossa, jumissa siellä, eikä tiennyt, mitä siltä odotetaan. Loppujen lopuksi pikku pyyntö alkoi riittää. Ja kun Eetu tajusi että sen tarvitsee vaan ottaa pari askelta, niin kehutaan… iloisella äänellä ja hyvätahtoisella energialla. Paine poistetaan heti ja kokonaan, koska sen tämä herkkä hevonen vaati. Se alkoi kulkea, juosta ympyrällä, eikä enää niinkään jumiutunut nurkkiin.

Minulla oli ollut hieman liikaa painetta Eetun maastakäsittelyssä ja irtojuoksutuksessa. En ollut sitä itse nähnyt, kuinka herkkä tämä hevonen onkaan, ja miten eritavoin se reagoi paineeseen.  Edellisen hevosen kun tunsin kuin omat taskuni, ja se heitti pukin kun koki saavansa liikaa painetta. Eetu menee lukkoon liiasta paineesta, vähän kun murjottaisi ja jumiutuu, ei tiedä mitä tekisi.

Pienellä oivalluksella voi päästä suuren askeleen eteenpäin ❤ Koskaan ei voi oppia liikaa, ja aina pitää olla avoin etsimään apua! Omilta hevostaidoiltaan pitää uskaltaa olla niin avoin, että etsii ratkaisua silloin kun asiat eivät etene.

Lähelle ei välttämättä osaa katsoa selvästi, ja pienistä,  mutta niin tärkeistä asioista on kyse!

Kun asiaa on avattu, sen avulla voi saada suuria askeleita eteenpäin, tosin on muistettava ja maltettava edetä pienin askelin. Hevosesta kun on kyse, ei ihminen voi koskaan olla riitävän nöyrä ja avoin oppimiselle ja uudelle näkökulmalle. 

Olen ihan suunnattoman kiitollinen niistä avautumisista, mitä tämän päivän ehkä lyhyiden, mutta tärkeiden hetkien aikana koin. Jälkeenpäin näitä asioita miettiessäni vielä koin sellaisia ahaa ja ihaa-elämyksiä, jotka herkistivät ymmärtämään lisää ❤ ❤ ❤

Tekijä: hevosenvuoksi

Eläinavusteinen valmentaja ja Hevosavusteinen (Mindfulness) ohjaaja Kranio-Sakraali hoitoja hevosille O.T.E-hierontaa hevosille energiahoidot ja eläinkommunikaatio