Join Up!

Tänään juoksutin irtona uutta hevostani Eetua. Eetu tuli minulle marraskuun alusta, sitä ennen se oli viisi viikkoa koulutuksessa ravurista ratsuksi, ja kävin itsekin sen luona kerran viikossa opettelemassa uusia asiota sen kanssa.
Muutos ei tietenkään tapahdu noin nopeaan, mutta se oppi perusasioita kuten ohjatukea ja pohkeenväistöä, sekä laukka-askeleet sille helpompaan suuntaan. Luultavasti vuosi menee tasapainon ja uusien lihasten kehityksessä.
En laita juoksutusvyötä enkä vedä sitä raskaaseen muotoon sivuohjilla ennenkuin sillä on tasapainoa juosta kunnolla irtona rentona tahdissa ja hyvässä tasapainossa.

Ravi olikin Eetulle helpompaan suuntaan eli vasempaan jo mukavan tahdikasta ja rentoa. Oikeaan se vielä tasapanotti päällään, mutta ei mitenkään kaula pystyssä kuitenkaan. Tahti ja rentous näkyi tässäkin suunnassa. Hyvää kehitystä. Vaikeampaan suuntaan se tarvitsee vielä treeniä.

Irtona juoksemisen  jälkeen käytiin hieman läpi LH-juttuja. Eetu osaa kunnolla kävellä rinnallani; pysähtyy kun minäkin pysädyn, ja jatkaa kun lähden kävelemään.  Nyt koitin saada sitä väistämään takajaloillaan niin, että sen etujalat pysyvät paikoillaan kävellessäni hitaasti sivuaskelin hevosen  ympäri koulutusköysi niin löysällä, ettei siihen kohdistu painetta lainkaan. Hevosen on tarkoitus seurata minua astumalla takajaloilla ristiin ja pysymällä koko ajan pää minua kohti etujalat paikoillaan.  Aluksi Eetu mielsi tämän liinassa juoksemiseksi. Kun sain sen ymmärtämään, että on tarkoitus seistä paikoillaan, pyysin sitä puhumalla väistämään takapäätään ja kosketin lautaseen.  Sen jälkeen se tajusi jutun, ja kun sain pari  hienona väistöaskelta sieltä köyden päästä, kehuin sitä ja vapautin sen.

Riisuin pois jalkasuojat ja naruriimun.  Lähdin kävelemään kentän portille päin. Hevonen tulee mukaan.. !!! Join Up, voiko se olla mahdollista. Ei – se haistelee vesiämpäriä ja heinäkasaa. Heinäkasa vei voiton, ajattelin, mutta jatkoin kävelyä kentällä. Ja se tuli kuin tulikin seuraamaan minua aivan turpa käsivarteni vieressä. Kävelin ympyrää, vaihdoin suuntaa, pysähtelin ja hevonen pysähtyi kanssani.  Kerran se jäi kuopimaan, ja ajattelin että se alkaa piehtaroimaan. Eetu kuitekin katsoi minua, ja huomasin, että toinen etusuoja oli pudonnut maahan! Se ilmoitti siitä 🙂 Taas kävelimme, mutkittelimme,  pysähtelimme… Wau, en osannut odottaa tätä ihan vielä. Mikä mahtava ilon ja hyvän olon tunne ❤ Hevonen teki sen omasta tahdostaan pyytämättä!!!

”What a feeling
Being’s believing
I can have it all
Now I’m dancing for my life
Take your passion
And make it happen
Pictures come alive
You can dance right through your life…”

Tilanne vaati tietysti porkkanoita ja vein sille ne tarhaan laitettuani varusteet tallissa paikoilleen. Myös tavallisen riimun puin päähän. Eetu tuli vastaan ja ojensi päänsä! Ei enää luimukorvia ja pakoon kävelyä tarhassa… Mikä muutos! Meistä alkaa tulla ystäviä ❤

 

WP_20141125_028[1]

Miten te olette saaneet hevosen Join Up’iin?

Tekijä: hevosenvuoksi

Eläinavusteinen valmentaja ja Hevosavusteinen (Mindfulness) ohjaaja Kranio-Sakraali hoitoja hevosille O.T.E-hierontaa hevosille energiahoidot ja eläinkommunikaatio