Nyt vasta…

Pari viikkoa sitten tein Kranio-hoitoja ratsastuskeskuksessa, jonne myin ensimmäisen hevoseni.

Sen kanssa opin ottamaan huomioon monia asioita; hankositeiden rispauman etujaloissa… Neljä vuotta sitten sairastetun kinnerpatin… Ruokinnallekin se oli aika herkkä.

Kun kinnerpatin oireet alkoivat, hevonen oli vaan ep. Se oli myös hieman vihainen – kivusta, tuli kerran päälleni juoksuttaessa. Silloin en tajunnut, että ympyrällä juoksu sattuu sitä. Tulipa otettua muutamia maastakäsittely tunteja ”vepsätyyliin”, jotta saatiin opetettua kunnioitusta lisää. Oppi oli hyvä saada, mutta voi kuinka väärään aikaan.

Kevät eteni, otin hevoselleni hevosShiatsu hoitoja, se vuoltiin paljasjalkaiseksi… nämä varmaan helpottivat sen oloa hiukan, mutta mikään ei todella auttanut. Klinikalla sitten todettiin pieni kinnerpatti.

Vaiva parani hyvin siihen pisteeseen kun se voi. Hyvä nivelravinne, bot-selänlämmitin ja -kinnersuoja… auttoivat. Kuitenkin joka syystalvi hevonen oli jäykkä. Lanneselkä jumissa.
Kinnerpatin hoitoon erityisesti säännöllinen liikunta auttaa. Ei liikaa lepoa, ei edes laidunlepoa, sekin koettiin.
Syystalvi oli vakituisten hierontojen aikaa. Varustellessa bot-selänlämmitin lanneselälle, pitkät alkulämmittelyt ja puomityöskentelyä. Takajaloille töitä.

Nyt kun olen opiskellut Kranio-Sakraali kurssin perusteiden kolmannen viikonlopun lokakuun puolessa välissä, osaan todella auttaa sitä. Hoitaessa tajusin, kuinka jumissa sen SI-nivelet ovat! Se ei edes voi varata painoa sen puoleiselle takajalalle, mitä hoidin. Myös lannenikamia voi hoitaa Kraniolla, ja  kintereitä. Hieman nesteytyneet jalatkin kuivuivat kraniohoidon tuloksena.

Parempi myöhään kun ei milloinkaan löytää sopiva hoitokeino. Vaikkei hevonen enää ole minun, säilyy kavionjälki sydämessä, se on sinne syvälle juurtunut seitsemän yhteisen vuoden aikana…  Käyn ystävää katsomassa ja hoitelen silloin tällöin 108

Ajoittain keväällä meno näytti normaalilta – ajoittain oli huonompaa, kinnerpatti löytyi toukokuussa 2010.

Tekijä: hevosenvuoksi

Eläinavusteinen valmentaja ja Hevosavusteinen (Mindfulness) ohjaaja Kranio-Sakraali hoitoja hevosille O.T.E-hierontaa hevosille energiahoidot ja eläinkommunikaatio